Соціум

Іноземців не штрафуватимуть за прострочені візи

Київ просить інші країни ввести аналогічне рішення, щоб українці, у яких через карантин буде прострочена віза, не зазнали відповідальності.

Іноземців та осіб без громадянства, які не змогли виїхати за межі України через карантин, не притягатимуть до адміністративної відповідальності. Відповідний закон у вівторок, 17 березня, прийняла Верховна Рада.

Положення про звільнення від відповідальності міститься в законі Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), яким вводиться комплекс правових норм, спрямованих на захист прав фізичних та юридичних осіб під час карантину і обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби.

Так, один з пунктів закону передбачає «заборону на притягнення до адміністративної відповідальності іноземців та осіб без громадянства, які не змогли виїхати за межі України або не змогли звернутися до територіальних органів/підрозділу Державної міграційної служби України із заявою про продовження терміну перебування на території України, в «зв’язку з введенням карантинних заходів».

При цьому Україна також просить інші країни ввести подібне рішення, щоб українці, у яких закінчився термін перебування за кордоном і які не можуть повернутися додому, не потрапляли під адміністративні покарання.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net