Соціум

Італія продовжила українцям дозвіл на проживання через пандемію

В Італії до 15 червня продовжено дію всіх сертифікатів, дозволів і посвідок на проживання, термін яких закінчується під час карантину.

Влада Італії продовжилі українцям дозвіл на проживання до 15 червня через пандемію коронавірусу COVID-19, якщо дія дозвільних документів закінчується в період введеного карантину. Про це повідомило посольство України в Італії у Facebook у п’ятницю, 27 березня.

«До 15 червня продовжено дію всіх сертифікатів, дозволів і посвідок на проживання, термін яких закінчується під час карантину. Таке положення закріплене законом №18 від 17 березня 2020 року», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, згідно з роз’ясненням, розміщеним на сайті МВС Італії, мова йде про документи, термін яких закінчується в період із 31 січня до 15 квітня 2020 року.

«Таким чином, власникам дозвільних документів різного типу (дозвіл на проживання, дозвіл на навчання, дозвіл на роботу, дозвіл на шлюб, дозвіл на возз’єднання сім’ї тощо) надається достатньо часу на їхнє відновлення / продовження після завершення карантину і зняття обмежувальних заходів», — відзначили в посольстві.

Також дипломати нагадали, що, відповідно до ст.9 закону №9/2020 від 2 березня 2020 року, передбачено призупинення на 30 днів термінів, встановлених для здійснення всіх адміністративних процедур, що стосуються перебування іноземців на території Італії.

«За отриманим додатковим роз’ясненням МВС Італії, перевищення дозволеного терміну перебування іноземців, яке пов’язане з обставинами непереборної сили (форс-мажор), не впливає на правовий статус їхнього перебування в країні», — сказано в повідомленні.

У той же час, італійськими компетентними органами наголошується на незмінності зобов’язання таких іноземних громадян залишити територію Італії невідкладно після подолання відповідних форс-мажорних обставин.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net