Світ

Італія відкриває кордони з країнами ЄС

Італійська влада з третього червня відновлює вільне переміщення з країнами Європейського союзу.

Влада Італії з 3 червня відновлює вільний виїзд в країни ЄС і в’їзд в країну. Про це оголосив на прес-конференції італійський прем’єр-міністр Джузеппе Конте, пише ТАСС.

«Із 3 червня можна буде пересуватися між країнами ЄС без обов’язкового карантину для прибуваючих в Італію. Це створить умови для відновлення туризму», — зазначив Конте.

При цьому до 3 червня будуть зберігатися обмеження в пересуванні між італійськими регіонами, які переглянуть перед зазначеною датою.

Конте нагадав, що з 18 травня жителям країни можна буде вільно пересуватися всередині регіону проживання і «виходити з дому з будь-якої причини без пояснень».

Він також підтвердив, що з 18 травня відкриються магазини роздрібної торгівлі, перукарні і косметичні салони. А ресторани, бари, піцерії, паби почнуть роботу з умовою, що епідеміологічна крива буде під контролем і при дотриманні всіх запобіжних заходів.

Ці ж умови діють для морських курортів.

Прем’єр підкреслив, що всім громадянам рекомендується завжди мати при собі маску і користуватися нею в багатолюдних і закритих місцях.

Нагадаємо, 4 травня, після двомісячного карантину, в Італії вступили в силу перші послаблення.

З 25 травня в країні планують відкрити спортзали й басейни, а з 15 червня — театри і кінотеатри.

За останніми даними університету Джона Хопкінса, з початку епідемії коронавірусу в Італії заразилися 224,7 тисячі осіб, з них 31,7 тисячі померли і 122,8 одужали.