Світ

Ізраїль і Бахрейн встановлять дипломатичні відносини — Трамп

Влада держави Ізраїль і влада Бахрейну домовилися про нормалізацію відносин. Про це повідомив президент США Дональд Трамп в Twitter.

«Ще один історичний прорив сьогодні! Наші два великих друга Ізраїль і Королівство Бахрейн домовилися про мирну угоду — друга арабська країна, яка уклала мир з Ізраїлем за 30 днів!» — написав Трамп.

В іншому записі він опублікував спільну заяву США, Бахрейну й Ізраїлю, у якій дві країни підтверджують готовність встановити «повноцінні дипломатичні відносини».

Крім того, вказується, що делегація Бахрейна візьме участь у церемонії підписання угоди між Ізраїлем і ОАЕ, яке відбудеться 15 вересня в Білому домі у Вашингтоні.

Нагадаємо, у середині серпня Ізраїль і ОАЕ погодили мирну угоду. Згідно з нею, Ізраїль не буде оголошувати суверенітет над усім Західним берегом річки Йордан, а мусульмани зможуть відвідувати святині Єрусалима.

За даними ЗМІ, прикладом ОАЕ, які після 48 років бойкоту розморозили відносини з Ізраїлем, хочуть скористатися ще кілька близькосхідних держав.