Аналітика

Кабмін погодив план пріоритетів на 2020 рік

Кабінет Міністрів затвердив План пріоритетних дій уряду на 2020 рік. Про це заявив міністр Кабміну Олег Немчінов у Telegram.

Зокрема, в Плані прописані такі пункти:

Робота з Європейським Союзом над «промисловим безвізом» та оновленням Угоди про асоціацію. Подання більше 30 євроінтеграційних законопроектів у рамках урядової програми «Шлях до Європи».
Напрацювання законопроекту про вільну економічну зону для ІТ-галузі.
Продовження на 6 місяців після закінчення карантину мораторію на держконтроль і перевірки бізнесу.
Підтримка експорту через оновлення відповідного агентства.
Створення Фонду розвитку сільських територій.
Введення стимулів для молодих сімей, які хочуть почати фермерське господарство.
Введення «нульової декларації», тобто амністія капіталів.
Завершення ліквідації Державної фіскальної служби, а також забезпечення умов для створення нового ефективного органу, який розслідуватиме економічні злочини.
Комплексна реформа митниці (відкрита онлайн-база вартості товарів, зменшення суб’єктивного впливу митника на всі процедури).
Встановлення понад півсотні систем автоматичного зважування на дорогах для запобігання їх руйнування.
Остаточна ліквідація корупційного монстра Дабі і діджіталізація дозвільних процедур у будівництві.
Продаж дозволів на користування надрами виключно на відкритих онлайн-торгах.
Розробка законопроекту про накопичувальну пенсійну систему.

Також у рамках реалізації реформи держуправління Кабмін планує:

Розробка і подання Кабміном законопроекту про зміни до законів «Про центральні органи виконавчої влади та «Про Кабінет Міністрів України». Йдеться про вдосконалення організації та порядок функціонування Кабміну і ЦОВВ (Центрального органу виконавчої влади).
Для встановлення єдиних вимог до нормопроектування та рішення колізійних питань розроблення і подання Кабміном законопроекту «Про нормативно-правові акти».
Для впровадження сучасних стандартів підготовки проектів рішень та залучення зацікавлених осіб до їх підготовки розробка і подання Кабміном законопроекту «Про публічні консультації».
Для зосередження Кабміну і ЦОВВ на реалізації ключових і властивих їм функцій і припинення розгляду урядом відомчих, операційних і технічних питань розроблення і подання Кабміном законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо позбавлення КМУ невластивих повноважень».
Робота над оновленням регламенту Кабміну відповідно до рекомендацій програми підтримки вдосконалення управління і менеджменту SIGMA.
У свою чергу, перед Нацагентством з питань держслужби стоять такі завдання:

Оновлення конкурсних процедур для забезпечення прозорого відбору на держслужбу, заснованої на європейських принципах;
Удосконалення законодавства у сфері розвитку держслужби та системи оплати праці з метою поновлення процедури відбору за принципами SIGMA та впровадження прозорої системи оплати праці держслужбовців. Законопроект повинен бути поданий до парламенту;
Введення системи оплати праці на основі класифікації посад державної служби в пілотних державних органах у рамках реалізації Концепції реформування системи оплати праці держслужбовців. Відповідна постанова має бути ухвалена Кабміном;
Впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами та нарахування заробітної плати, з огляду на HRMIS.

Нагадаємо, що Кабмін створює Національну економічну стратегію-2030. Головними векторами розвитку називають промисловість, агросектор, видобуток і IT-сектор, інфраструктура і внутрішні перевезення, енергетичний сектор, а також створення транспортних коридорів.

Також були визначені завдання міністерства промисловості. Уряд лише майже через два місяці позначив завдання нового міністерства під керівництвом Уруського.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net