Економіка

Кабмін скасував ввізне мито і ПДВ для низки медикаментів

Для запобігання поширенню коронавірусу уряд спростив порядок ввезення товарів медичного призначення.

Кабінет міністрів скасував ввізне мито і ПДВ для низки медичних засобів, медичних виробів і обладнання, необхідних для запобігання поширенню COVID-19 в Україні. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Шмигаль додав, що до 19 квітня 2020 року спростив порядок закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19 на території України.

«Постановою визначено, що закупівлі, необхідні для боротьби зі спалахами COVID-19, в умовах невідкладності здійснюються без проведення тендерів, з обов’язковим оприлюдненням в електронній системі всієї інформації про проведену закупівлю (ціну, обсяг та ін.)», — сказано в повідомленні.

Для цього укладений договір про закупівлю потрібно завантажити в е-систему разом з усіма додатками до нього. Завдяки цьому бюджетні кошти будуть витрачатися прозоро і контрольовано.

Нагадаємо, що раніше в Києві і ще двох областях оголосили режим НС. Уряд оголосив надзвичайну ситуацію в столиці, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.

Також повідомлялося, що МОЗ анонсувало низку антикризових рішень. У другій половині дня засідатиме Кабмін, де приймуть низку рішень щодо запобігання поширенню коронавірусу.