Соціум

Кабмін ввів компенсацію за комуналку під час карантину

Субсидія повинна бути призначена громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні.

Уряд спростив порядок надання житлової субсидії та ввів додаткову компенсацію на оплату комунальних послуг на час карантину. Про це повідомив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов з посиланням на постанову Кабінету міністрів № 247 від 25 березня 2020 року.

Розрахунок житлових субсидій на період карантину буде відбуватися з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів користування такими комунальними послугами, як централізоване водопостачання і водовідведення, постачання гарячої води, газом і електроенергією для побутових потреб (окрім опалення).

Також відстрочено введення з 1 травня 2020 року до першого числа місяця, наступного за місяцем закінчення карантину, мінімального обов’язкового платежу за спожиті послуги в розмірі 20% вд середньомісячного сукупного доходу будинку.

Субсидія повинна бути призначена громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні.

Нагадаємо, що раніше нарахування за комуналку за січень зросли на 20%. У січні українцям нарахували 23,4 млрд грн за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії. При цьому сплачено лише 83,1%.

Також повідомлялося, що соцнормативи користування компослугами збільшені на 50% на період карантину. Зміни торкнуться електроенергії, холодної і гарячої води, водовідведення і природного газу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net