Економіка

Кабмін змінив умови роботи енергоринку

Уряд України змінив правила роботи ринку електроенергії.

«Буде збільшено обсяг електроенергії, який державні компанії Енергоатом та Укргідроенерго зможуть продавати за двосторонніми договорами та інших сегментах ринку», — сказав на засіданні прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз Енергоатом продає за фіксованими цінами 90% електроенергії, а буде — 50%.

«Енергоатом» продовжить постачати дешеву електроенергію для українських сімей, тобто 50% виробленої електроенергії «Енергоатомом» буде направлятися на потреби населення, це 1 копійка за кіловат, при цьому «Енергоатом» отримає можливість реалізовувати практично 40% електроенергії за ринковими умовами. Це дозволить підприємству стати більш конкурентоспроможними», — сказав Шмигаль.

Згідно з постановою, Гарантований покупець купуватиме за ціною 10,0 грн/МВт.год. близько 50% електроенергії в Енергоатому і 30% від обсягу виробництва Укргідроенерго. Іншу електроенергію компанії реалізують на ринкових умовах.

Нагадаємо, в червні Верховна Рада прийняла законопроект, яким списала борги старого енергоринку. Закон впроваджує кілька механізмів погашенням заборгованості енергоринку, що утворилася на кінець минулого літа.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net