Аналітика

Канада хоче змінити угоду про ЗВТ з Україною

Влада Канади ініціювала громадські обговорення, на яких обговорять удосконалення наявної угоди про вільну торгівлю між двома країнами.

Уряд Канади ініціював громадське обговорення варіантів удосконалення угоди про зону вільної торгівлі з Україною (ЗВТ). Про це в Оттаві оголосила міністр міжнародної торгівлі Канади Мері Енджі, повідомляє Укрінформ.

«Канада рішуче налаштована забезпечити своїм громадянам і підприємствам доступ до можливостей і споживачів на світовому ринку. Більш пов’язаний світ надає всім відчутні переваги, створюючи більше гідних робочих місць для середнього класу і зміцнюючи нашу економіку. Шляхом громадських обговорень я закликаю всіх канадців висловити свої думки щодо майбутнього поновлення наріжної угоди про вільну торгівлю з Україною», — сказала Енджі.

Очікується, що консультації щодо модернізації угоди «дадуть підприємцям, промисловості і всім громадянам можливість допомогти Канаді визначити її інтереси в переговорах з Україною», додали в міністерстві міжнародної торгівлі.

«Консультації нададуть інформацію щодо того, як уряд повинен диверсифікувати і розширити преференційний доступ Канади до України, упевнившись, що це створить можливості, вигідні всім», — зазначили в офісі міністра міжнародної торгівлі.

Громадські слухання, участь у яких можуть узяти всі охочі, триватимуть до 16 березня.

Нагадаємо, що угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017 року. Принципова домовленість про її розширення була досягнута під час візиту Володимира Зеленського в Канаду минулого літа.

Кількома днями раніше повідомлялося, що ЄС і Київ оновлять угоду про зону вільної торгівлі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net