Політика

Канада і США підписали угоду про ядерну безпеку

Представники США і Канади підписали меморандум для більш ефективної взаємодії в галузі ядерної безпеки. Про це повідомляє національне управління з ядерної безпеки (NNSA) Міністерства енергетики США.

Угода, підписана між Міненерго США і компанією Atomic Energy of Canada Limited (AECL), передбачає обмін знаннями та інформацією, включаючи перехресне навчання, семінари, а також співробітництво в галузі наукових досліджень і розробок.

Зазначається, що «угода ще більше зміцнює тісні відносини і прихильність просуванню взаємних цілей і пріоритетів у галузі ядерного нерозповсюдження».

В американському відомстві наголосили, що така співпраця є особливо важливою в період пандемії, коли особисті зустрічі і заходи не можуть проходити в повноцінному форматі.

Канадська AECL є державною корпорацією, що займається науковими дослідженнями в галузі ядерних технологій. Корпорацією створений ядерний реактор CANDU, який використовується на АЕС, побудованих в Індії, Південній Кореї, Аргентині, Румунії та Китаї.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш заявив, що низький темп прогресу в досягненні повного знищення ядерної зброї наражає світ на небезпеку.