Світ

Канада планує пожертвувати частину вакцин від коронавірусу бідним країнам

Влада Канади розглядає можливість передачі вакцин проти коронавірусної інфекції бідним країнам. Про це повідомило агентство Reuters.

За даними його джерел, передача вакцини може бути здійснена через міжнародний фонд COVAX Facility, який є світовим майданчиком з купівлі вакцини.

Також канадська влада планує поширити частину доз через Всесвітню організацію охорони здоров’я, яка вже і буде розподіляти препарат як гуманітарну допомогу.

«Ми не хочемо, щоб ці дози пропали», — зазначило джерело.

При цьому Канада закупила найбільшу в світі кількість доз вакцин в перерахунку на одного жителя країни. Канадський уряд раніше уклав контракти з такими компаніями, як AstraZeneca, Novavax, Johnson & Johnson, Pfizer, Moderna, Sanofi і GSK (GlaxoSmithKline) на поставку вакцини від нового коронавірусу. Всього Канада зарезервувала для себе більш як 300 млн доз майбутньої вакцини.

З початку пандемії в Канаді заразилися 311 тис. осіб, 11 тис. з них померли, 248 тис. — одужали.

Нагадаємо, курс вакцинації від коронавірусу, що складається з двох доз, для українців коштуватиме близько 14 доларів.

Раніше Віктор Ляшко стверджував, що Україна отримає COVID-вакцину за спеціальною ціною. На її закупівлі в бюджеті-2021 передбачено 1 млрд гривень. Тоді йшлося про щонайменше 8 млн доз вакцини, якщо ліки потрібно буде вводити один раз, і 16 млн доз, якщо буде дворазове введення.