Економіка

Канада за місяць втратила рекордні 2 млн робочих місць

Більше 7,5 млн канадців подали заявку на отримання будь-якої федеральної допомоги із працевлаштування.

У квітні Канада втратила рекордні 2 млн робочих місць на тлі карантину через пандемію коронавірусу COVID-19. Рівень безробіття досяг 13%, повідомляє Reuters.

У зв’язку із цим влада заявила, що розширює програму субсидування заробітної плати.

Крім того, Управління статистики Канади заявило, що не порахувало 1,1 млн осіб, які тимчасово втратили роботу і чекали повернення після зняття обмежень. У відомстві зазначили, що якби ці люди були підраховані, рівень безробіття у квітні був би рекордним — 17,8%.

Агентство підкреслює, що Канада вже втратила мільйон робочих місць у березні. Станом на 5 травня, більш 7,5 млн канадців подали заявку на отримання будь-якої федеральної допомоги із працевлаштування.

Так, глава уряду Джастін Трюдо заявив, що програма субсидування надзвичайної заробітної плати буде продовжена і після червня. За його словами, програма вже закладена в бюджет на суму 73 млрд канадських доларів ($52,4 млрд).

За останніми даними, число підтверджених випадків зараження COVID-19 у Канаді досягло 70 тисяч. Майже 5 тисяч канадців померли, одужали понад 32 тисячі.

Нагадаємо, в США рекордне безробіття за півстоліття. Тільки за квітень роботу втратили 20,5 млн американців. Безробіття у країні підскочило до рекордних 14,7% порівняно з 4,4% у березні.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net