Прогрес

Канібали зі щоденника Колумба існували — вчені

«Міфи» Христофора Колумба про карибських людожерів виявилися правдою. Канібали зі щоденників першовідкривача Америки насправді існували.

Вчені ретельно вивчили черепи древніх представників населення Карибських островів. Виявилося, що канібали-кариби, про яких писав у своїх щоденниках Колумб, дійсно існували, повідомляє Scientific Reports.

Мандрівник описував випадки нападу карибів на тубільців. Канібали їли людей, жінок забирали в рабство. Раніше ці історії вважалися міфами.

Американські фахівці з Університету штату Північна Кароліна за допомогою технології розпізнавання обличчя проаналізували черепи ранніх жителів Карибського басейну і виявили історію взаємин між різними групами населення цього регіону.

Загалом було відпрацьовано більше 100 черепів, які датуються 800-1542 роками н.е.

Дослідження показало, що сучасні аборигени Амазонії є родичами полінезійців, і це говорить про те, що їхніми предками були не тільки стародавні жителі Сибіру, ​​а й Південно-Східної Азії.

Вчених здивував і той факт, що кариби (вихідці з карибського узбережжя Південної Америки) плавали не тільки до острова Гваделупа, як вважалося раніше, а й далі. Саме вони, ще задовго до іспанців, колонізували Ямайку, Еспаньйолу і Багамські острови.

«Я витратив роки, намагаючись довести, що Колумб помилявся, а виявилося, що він мав рацію: у північній частині Карибського басейну, коли він прибув, були кариби», — заявив один з авторів дослідження Вільям Кіган.

Як ми повідомляли раніше, знайдено докази повернення Колумба з Америки.

Також ми писали про те, що в джунглях Мексики знайшли тисячолітній палац майя.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net