Світ

Карантин у Бельгії триватиме до вакцинації — прем’єр

Жорсткі обмеження для бельгійців будуть діяти до створення вакцини від коронавірусу. Про це заявив прем’єр-міністр країни Олександр де Кроо, повідомило в четвер, 5 листопада, видання Європейська правда.

«Поки не буде вакцини, нам доведеться боротися з інфекцією набагато суворіше, ніж влітку. Якщо ми хочемо побачити ефект, ми повинні чітко дати зрозуміти, що це буде тривала робота», — сказав він.

Прем’єр зазначив, що в якийсь момент показники зараження впадуть, але головним завданням є дотримання заходів ще довгий час, щоб забезпечити нормалізацію ситуації в лікарнях, і це займе місяці.

За словами представника бельгійського уряду Стівена ван Гухта, є надія, що перші результати випробувань вакцини будуть оголошені десь в листопаді-грудні.

«Бельгія може сподіватися розпочати перші великі кампанії вакцинації десь навесні наступного року — ймовірно, з березня по червень», — сказав ван Гухт.

Нові карантинні обмеження в Бельгії набули чинності в понеділок. За словами де Кроо, це необхідно, щоб вберегти від колапсу національну систему охорони здоров’я.