Здоров’я

Кава допомагає впоратися із зайвою вагою після свят — вчені

Кофеїн допоможе позбутися набутих у святкові дні кілограмів — вчені провели спеціальне дослідження.

Кава може впоратися з наслідками переїдання на свята. Кофеїн знижує активність генів, пов’язаних з переробкою вуглеводів на жир і його запасання в організмі, вважають американські вчені з Університету в Іллінойсі, пише Journal of Functional Foods.

За словами експертів, з набраними кіло допоможуть розправитися чотири чашки кави на день. Якщо ж ви не кофеман, то такий самий ефект буде від чаю мате.

Вчені в ході дослідження з’ясували, що споживання кофеїну сприяє зменшенню жирової маси. Експерти провели низку експериментів зі щурами, яких почали годувати висококалорійною їжею. В ході наукової роботи гризунам давали також чай мате, синтетичний кофеїн і кофеїн, виділений з кави.

Було встановлено, що кофеїн знижував накопичення жирів у жирових клітинах на 20-41%. У підсумку ті щури, які «приймали» кофеїн, набрали на 16% менше ваги і на 22% менше жиру, ніж ті тварини, яким його не давали.

Одна з авторів дослідження доктор Ельвіра Гонсалес де Мехія передбачає, що кофеїн міг впливати на певні гени, пов’язані з відкладенням жиру в організмі.

Також дослідники попередили, що зловживання кави підвищує артеріальний тиск і рівень холестерину, а також може викликати головні болі і спровокувати безсоння.

Як повідомлялося раніше, названо нову корисну властивість кави.

Нагадаємо також, що визначено небезпечну для здоров’я кількість чашок кави на день.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net