Соціум

Київська влада обіцяє побудувати четверту лінію метро

Столична влада обіцяє побудувати четверту лінію метро, ​​а також добудувати розпочаті нові станції.

Проект нового Генерального плану Києва передбачає розвиток і продовження наявних ліній метро і будівництво нових — четвертої (Подільсько-Вигурівської), а також у перспективі п’ятої лінії метрополітену. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Генплану.

Підкреслюється, що перший етап будівництва триватиме сім років, протягом цього періоду планують побудувати 16,4 км ліній метро, ​​а також 14 станцій.

Зокрема Святошинсько-Броварську лінію подовжать від станції Академмістечко в сторону до зупинкового залізничного пункту Новобіличі, а Сирецько-Печерську — від станції Сирець на північний захід, у бік житлового масиву Виноградар. Крім цього, планується відкриття нової станції — Львівська брама.

На Оболонсько-Теремківській лінії проведуть відгалуження від станції Іподром — уздовж Кільцевої дороги, у бік вулиці Д. Луценка. Також у планах Подільсько-Воскресенська лінія — будівництво від станції Глибочицька до станції Райдужна.

Між станціями Золоті ворота і Театральна планують побудувати другий пересадковий вузол. На червоній лінії метро буде побудований другий вихід-вхід на станцію Вокзальна.

Більш детальну інформацію розробники обіцяли надати пізніше.

Як повідомлялося, у 2019 році метро в Києві скористалися майже півмільярда осіб.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net