ГоловнеПолітика

Київ назвав завдання у відносинах з ЄС на 10 років

На наступне десятиліття головним завданням України у відносинах з Евросозом має стати «економічна конвергенція». Про це сказав в інтерв’ю Європейській правді Тарас Качка, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства — торговий представник України.

Він зазначив, що одним з найбільших досягнень цього року є визнання еквівалентності насіння для зернових культур. Тепер їх можна виробляти в Україні і продавати в ЄС.

«Це дуже технократичне рішення. Його можна, звісно, комунікаційно назвати «насіннєвим безвізом», але ця епоха вже йде. Ідея безвізів — це ідея наздоганяти, це той рівень, який ми вже проходимо», — сказав торговий представник.

За його словами, зараз Україна дійшла до того стану, коли «багато в чому наздогнала ЄС», і тепер «треба рухатися спільно».

«Спільно працювати над тим, щоб бар’єри, які ми вже зняли, не з’явилися знову. Це те, що називається «економічна конвергенція», і це має стати нашим завданням у відносинах з ЄС на наступне десятиліття», — резюмував Качка.

Раніше повідомлялося, що в ЄС оприлюднили річний звіт Про асоціацію з Україною. У документі зазначено, що Київ продовжує реалізовувати програму реформ, і є низка позитивних зрушень, однак проблеми, які потребують вирішення, ще залишаються.