Світ

Китай готує санкційний список американських компаній — ЗМІ

Уряд КНР складає список технологічних американських компаній, проти яких має намір ввести санкції у відповідь на обмежувальні заходи Вашингтона проти Пекіна. Про це повідомила газета The Wall Street Journal.

Відзначається, що влада республіки працює над цим списком із травня 2019 року, коли під санкції США потрапила компанія Huawei. При цьому китайський уряд намагався уникнути заходів, які були б більш жорсткими, ніж ті, на які пішли Штати.

Однак, за даними газети, останнім часом робота над «чорним» списком Китаю прискорилася і чиновники вирішують, коли його краще опублікувати. Так, деякі представники влади республіки вважають, що не слід робити цього до виборів американського президента.

«Багато хто в Китаї сподіваються на перезавантаження відносин зі США в разі перемоги кандидата на посаду президента Джозефа Байдена на виборах. З їхньої точки зору, стратегічне суперництво між двома державами збережеться, однак є області, де Пекін міг би взаємодіяти з адміністрацією Байдена», — зазначено у статті.

Нагадаємо, загальні вибори у Сполучених Штатах пройдуть 3 листопада.

Як повідомлялося, останнє розширення списку санкцій проти китайських компаній відбулося в кінці серпня — Пентагон додав 11 юридичних осіб, які працюють у Штатах і пов’язані з китайською військовою діяльністю, до «чорного» списку.