Світ

Китай відповів США на санкції проти чиновників

Влада Китаю оголосила про заходи у відповідь на введення США санкцій проти китайських чиновників із Синьцзян-Уйгурського автономного району. Згідно з повідомленням МЗС КНР, Пекін вводить санкції відносно трьох американських законодавців і посла США з релігійних свобод.

Під обмежувальні заходи потраплять сенатори Марко Рубіо, Тед Круз і конгресмен Кріс Сміт, а також до посла США з релігійних свобод Сему Браунбека.

Також Китай заявив Вашингтону протест у зв’язку з законом про політику в області прав уйгурів, який передбачає можливість застосовувати санкції відносно китайських офіційних представників за порушення прав уйгурів та інших етнічних і релігійних меншин.

«Цей так званий закон навмисно спотворює положення в області прав людини в Синьцзяні, злобно дискредитує політику уряду Китаю, зневажає основні норми міжнародного права і міжнародних відносин і є грубим втручанням у внутрішні справи КНР. Уряд і народ Китаю висловлюють сильне обурення і заявляють рішучий протест», — йдеться в заяві МЗС КНР.

У ній наголошується, що в Синьцзян-Уйгурському автономному районі Китаю гарантовані права всіх нацменшин, проблема полягає в підривній сепаратистській діяльності, яка представляє реальну загрозу для життя населення.

У Пекіні підкреслили, що «справи Синьцзяна є виключно внутрішніми справами Китаю, і іноземне втручання в них неприпустимо».

Раніше Держдеп анонсував введення візових санкцій проти чиновників Китаю, оскільки Пекін обмежує доступ американських дипломатів, журналістів і туристів до Тибету. А також попередив американців у Китаї, що їх можуть затримати і депортувати за критику місцевого уряду.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net