Прогрес

Китай вивів на орбіту супутник зв’язку для мереж 5G

Компанія GalaxySpace має намір створити низькоорбітальне угруповання супутників для глобальної мережі 5G.

Китай вивів на орбіту широкосмуговий супутник зв’язку за допомогою твердопаливної ракети-носія Kuaizhou-1A (Швидкий човен-1А — ред.). Запуск був здійснений з космодрому Цзюцюань в провінції Ганьсу в інтересах комунікаційної компанії GalaxySpace, що базується в Пекіні, повідомило Центральне телебачення Китаю.

Супутник успішно виведений на низьку навколоземну орбіту. Це перший космічний апарат у даній компанії. Зазначається, що на ньому буде проведено «певне технологічне тестування», суть якого не уточнюється.

Надалі GalaxySpace має намір створити низькоорбітальне угруповання супутників для глобальної мережі зв’язку п’ятого покоління (5G).

Раніше цього тижня Китай запустив ракету-носій Чанчжен-2D (Великий похід-2D — ред.) з космодрому Тайюань в провінції Шаньсі. Вона вивела на орбіту чотири супутники. Основним вантажем ракети став оптичний супутник дистанційного зондування Землі для комерційного використання. Він належить до сімейства супутників Jilin-1, також носить назву Red Flag-1 H9 (Червоний прапор-1 H9).

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net