Соціум

Китай зарахував собак до домашніх тварин

Китай офіційно перестав вважати собак їстівними тваринами. Подібне розпорядження випустило Міністерство сільського господарства, у якому говориться, що собак тепер не розглядають в якості домашньої худоби.

Міністерство сільського господарства Китаю, де собак відносили до худоби, зарахувало їх до домашніх тварин. Тепер собаки в Піднебесній офіційно не є їстівними тваринами. На таке рішення вплинув спалах коронавірусу в країні, пише Reuters.

Відомство опублікувало оновлений список тварин, яких визнають домашньою худобою. Серед них — велика рогата худоба, свині, птиця, верблюди.

«Що стосується собак, то, в міру розвитку людської цивілізації, зростання суспільного інтересу і любові до захисту тварин, собак було «оспеціалізовано» для того, щоб їм можна було стати тваринами-компаньйонами. На міжнародному рівні вони не вважаються домашньою худобою, і вони не будуть розглядатися як домашня худоба й у Китаї», — підкреслюється в заяві міністерства.

Додамо, що на початку квітня в китайському місті Шеньчжень влада заборонила їсти м’ясо собак і кішок. Заборона почне діяти 1 травня.

Відзначається, що раніше заборона їсти м’ясо собак і кішок була не на всій території Китаю. Так, наприклад, у Гонконзі вбивство собак і кішок заради вживання в їжу карається тюремним ув’язненням на термін до шести місяців і штрафом в 640 доларів.

А в китайському місті Юйлінь щороку проходить фестиваль любителів собачого м’яса.

Нагадаємо, що в Китаї продовжують їсти кажанів.