Прогрес

Китайці створили робота-кішку зі шістьма емоціями

Ентузіазм, байдужість, енергійність, лінь, бажання спілкуватися і сором’язливість — це емоції, якими володіє «електрокішка«.

Китайська компанія Elephant Robotics створила робота-кішку MarsCat, яка може пересуватися по будинку свого господаря і відображати шість емоцій, пише New Atlas.

«Розроблена китайською Elephant Robotics MarsCat може автономно пересуватися в будинку свого власника завдяки шістнадцяти моторизованим суглобам», — сказано в повідомленні.

Крім звичайної ходьби, кішка-робот может також гратися, спати і закопувати уявні відходи у сміттєвому баку.

Механізована тварина має камеру, мікрофон, динамік, мікропроцесор Raspberry Pi, а також шість датчиків дотику.

Вбудовані технології дають можливість роботу-кішці розпізнавати іграшки і перешкоди, а також реагувати на команди людей.

Згодом особистість кішки буде змінюватися залежно від манери спілкування людини з нею.

Стосовно шести емоцій роботизованого вихованця, це: ентузіазм, байдужість, енергійність, лінь, бажання спілкуватися і сором’язливість.

https://www.youtube.com/watch?v=MEn1QzHQ8AI

Зараз компанія збирає гроші на Kickstarter для цього продукту. За пожертви 649 доларів в Elephant Robotics пообіцяли прислати благодійнику один екземпляр «електрокішки».

Вартість роботизованої тварини для продажу становитиме 1299 доларів.

Нагадаємо, в США вигуляли роботів-собак Mini Cheetah у парку. Mini Cheetah працюють у напівавтономному режимі й управляються за допомогою бездротового пульта.

Ще повідомлялося, що компанія Boston Dynamics починає продажі роботів-собак SpotMini.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net