Економіка

Конгрес США заявив про термін 10 років для відновлення економіки

Стимулюючі програми Конгресу лише «частково пом’якшать погіршення економічних умов».

Економіці США потрібно близько 10 років на відновлення після коронакризи і введених у зв’язку з нею обмежень. Про це свідчать оцінки Бюджетного управління Конгресу США (CBO).

Згідно з прогнозом щодо економіки на 2020 — 2030 роки, обсяг ВВП в реальному вираженні за цей період буде на 3%, або 7,9 трлн дол нижче, ніж очікувалося в січні поточного року.

У номінальному вираженні ВВП буде нижчим на 5,3%, або 15,7 трлн доларів, зазначають у CBO. Різниця в показниках реального і номінального ВВП практично повністю відображає очікуване уповільнення інфляції в результаті пандемії.

У доповіді йдеться, що обсяг ВВП США не досягне рівнів, що прогнозувалися CBO в січні, раніше за четвертий квартал 2029 року.

Стимулюючі програми сукупним обсягом 3,3 трлн доларів, схвалені Конгресом з березня цього року, лише «частково пом’якшать погіршення економічних умов», очікують у CBO.

«Ми побачимо початковий стрибок економічної активності просто в результаті скасування локдаунів, проте в подальшому, я думаю, економіка ростиме повільніше, ніж це відбувалося до пандемії COVID-19», — відзначає головний економіст з ринків США BofA Merrill Lynch Мішель Меєр.

Згідно з травневим прогнозом CBO, ВВП США в четвертому кварталі 2020 року зменшиться на 5,6% в річному вираженні. До початку пандемії прогнозувалося зростання на 2,2%.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net