Men's & Women's

Коронавірус забрав у футболу $14 млрд

Втрати світового футболу через епідемію коронавірусу в цьому році складуть $14 млрд, або близько 33% від його вартості. Про це заявив глава Комітету з боротьби з наслідками епідемії Міжнародної федерації футболу FIFA Оллі Реню, повідомило інформагентство Reuters.

Ця оцінка заснована на поточному сценарії, коли футбол поступово відновлюється після тримісячної перерви на початку цього року, уточнив Реню.

Він зазначив, що FIFA виділила $ 1,5 млрд на боротьбу з наслідками епідемії коронавірусу і 150 з 211 національних асоціацій подали заявки на отримання грошей.

За даними FIFA, особливо сильно від коронавірусу постраждав клубний футбол Південної Америки. Також занепокоєння викликає ситуація в Африці й Азії.

Вирішальне значення матиме факт створення вакцини від коронавірусу, підкреслив Реню. Він заявив, що не можна виключати найгіршого розвитку подій — що епідемія триватиме у важкій формі.

Як повідомлялося, за січень-червень поточного року сфера світового туризму втратила $ 460 млрд через епідемію коронавірусу, за даними Всесвітньої туристської організації ООН.