Соціум

Коронавірус загрожує виробництву хірургічних гумових рукавичок

Найбільший у світі виробник гумових хірургічних рукавичок Top Glove з Малайзії був змушений закрити більше половини своїх фабрик після виявлення коронавірусу в багатьох співробітників. Цю інформацію підтвердив у понеділок, 23 листопада, міністр оборони Малайзії Ізмаїл Сабрі Яакоб. «Сьогодні за рекомендацією міністерства охорони здоров’я під час спеціальної наради погоджено закрити 28 фабрик Top Glove», — заявив малайзійський міністр, цитує інформагенція AFP.

Раніше під час проведених цього ж дня масових тестів зараження коронавірусом було виявлено у понад тисячі співробітників компанії Top Glove. Загалом у тестуванні взяли участь близько 5,7 тисячі працівників, зайнятих на підприємствах компанії.

Top Glove має 47 заводів та фабрик, з яких 41 виробничий майданчик розташований у Малайзії. Крім того, чимала частина з цих виробничих потужностей містяться в промисловій зоні поблизу столиці азійської країни Куала-Лумпура. Компанія може виробляти щороку понад 700 мільярдів гумових рукавичок, що робить її одним з найбільших постачальників цих виробів у світі. Водночас у самій Top Glove не пояснили, наскільки закриття частини її потужностей вплине на подальші поставки.

Раніше в бік компанії Top Glove нерідко лунали звинувачення в експлуатації та визискуванні працівників, значна частина яких — заробітчани з Непалу. Повідомляється, що здебільшого вони проживають у переповнених гуртожитках. Раніше США заборонили імпорт продукції Top Glove через закиди в експлуатації працівників.

У Малайзії нині спостерігається істотне зростання кількості виявлених випадків коронавірусу. Натепер зафіксовано понад 56 тисяч інфікованих. Крім того, 337 осіб, у яких діагностували COVID-19, померли.

Джерело: DW