Men's & Women's

Кращі рецепти приготування відварів, які з легкістю замінять тонік для обличчя

Аналоги, які замінять професійні засоби.

Тонік для обличчя — це корисний і необхідний засіб по догляду в косметичці кожної жінки. Попри те, що виробники косметики випускають величезну кількість різних тоніків для обличчя, підібрати продукт, який підходить саме вам буває вкрай складно. Саме тому прекрасна половина людства частенько замінює професійні засоби аналогами, які можна приготувати в домашніх умовах, інформує Ukr.Media.

В даному випадку ми говоримо про різні відвари, які по своїй ефективності нітрохи не поступаються купівельним тонікам. Нижче ми підібрали 3 найбільш популярних рецепти, які в щоденному догляді за шкірою обличчя з легкістю замінять вам настільки значущий і корисний продукт, як тонік. Беріть на замітку і поспішайте швидше оцінити результат.

Відвар з пелюсток троянд

Перший відвар, який чудово впорається з заміною професійного тоніка, готується на основі пелюсток троянди. Ця квітка здавна відома своїм широким застосуванням в індустрії косметичних засобів, тому немає нічого дивного, що й домашні рецепти теж містять цей інгредієнт. Вже після першого застосування цього відвару ви помітите результат: шкіра обличчя стане ніжнішою і еластичнішою, зморшки розгладяться, а природний тон шкіри стане рівнішим і приємнішим.

Готується відвар дуже просто: візьміть 1 склянку пелюсток троянд, залийте її 2-ма склянками мінеральної води і поставте на повільний вогонь. Варіть відвар доти, поки пелюстки троянди не втратять свій колір. Після цього дайте рідині охолонути, а потім процідіть її.

Відвар з обліпихи і ромашки

Обидві ці рослини застосовують у народній і професійній медицині і косметології, тому ефективність їх використання вже не раз була доведена на практиці. Ромашка і обліпиха повні ефірних олій, органічних кислот і вітамінів, а значить, у повній мірі можуть стати відмінною заміною покупного тоніка для обличчя. Відвар, приготовлений з обліпихи і ромашки аптечної, інтенсивно зволожує шкіру обличчя, ретельно очистить її від пилу, поту і косметики, відновить рН-баланс вашої шкіри, і заодно звузить пори після вмивання.

Для його приготування вам знадобиться: 3 ст. ложки квіток ромашки, 3 ст. ложки обліпихи, і 2 склянки окропу. Залийте сухі квітки рослин окропом, поставте ємність на повільний вогонь хвилин на 10-15. Після цього остудіть відвар процідіть його через марлю.

Відвар з листя малини

Третій рецепт домашнього відвару для шкіри обличчя містить ароматну і неймовірно корисну ягоду — малину. Будучи натуральним антиоксидантом, і маючи у своєму складі ціле джерело корисних органічних кислот, вітамінів, флавоноїдів і мікроелементів, малина сприятливо впливає на стан проблемної шкіри, бореться з акне і гальмує природний процес старіння шкіри.

Готується відвар наступним чином: 2 ст. ложки листя малини заливають 1 склянкою холодної води і ставлять на відкритий вогонь до повного закипання. Після цього відвар вариться ще 5-7 хвилин і відставляється убік для охолодження. Коли рідина досягне кімнатної температури, малиновий відвар проціджують через сито і використовується щодня в процесі ранкового догляду за обличчям.

Спробуйте самостійно приготувати один з запропонованих вище відварів, і ви побачите, що витрачати гроші на професійні тоніки і мучитися з підбором засобів, більше немає потреби.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net