Політика

Кулеба розкрив плани щодо реформи МЗС

Дмитро Кулеба також заявив про те, що українське МЗС недооцінене з точки зору його фінансування.

Новообраний голова МЗС Дмитро Кулеба розповів про плани на посаді і намір посилити інститут заступників міністра, пише ЄП.

За словами чиновника, головне в міністерстві — це люди, і тепер найважливішою людиною в МЗС повинен стати не міністр, а аташе.

«Людина, яка знизу мотивуватиме людей, підштовхуватиме вгору процеси і отримуватиме свою нагороду у вигляді кар’єрного росту. Працювати за принципом, коли я роздаю доручення — не мій стиль. Я завжди чекаю, щоб до мене приходили і говорили: «А давайте зробимо ось це», — сказав Кулеба.

Також міністр має намір змінити систему роботи так, щоб «людина з низової ланки була у всіх процесах, а не сиділа закритою в кабінеті, виконуючи доручення згори».

«Я прошу, щоб крім керівної ланки у зустрічах міністра брали участь деск-офісери. Люди, які вивчили предмет. І я хочу, щоб таку ж практику ввели заступники міністра, керівники департаментів», — сказав міністр.

На рахунок своїх заступників, Кулеба хоче підтягнути їх до свого рівня.

«Заступники міністра будуть користуватися моєю повною довірою. Розмова із заступником міністра матиме таку ж вагу, як розмова з міністром. Це буде стосуватися не тільки внутрішніх, але і міжнародних зустрічей. Винятком будуть лише кілька країн, з урахуванням їх внутрішньої ситуації», — повідомив Кулеба.

Ще чиновник заговорив про підвищення фінансування МЗС, оскільки відомство, за його словами, недооцінене.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net