ГоловнеПолітика

Лідери ЄС та НАТО провели переговори з Байденом

Голова Європейської ради Шарль Мішель, глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен і генсек НАТО Йенс Столтенберг в понеділок, 23 листопада, провели телефонні розмови з вибраним лідером США Джо Байденом. Про це повідомляється в мікроблогах в Twitter політиків і в заяві НАТО.

Так, Мішель розповів, що запросив Байдена на зустріч з главами держав і урядів країн ЄС. Він закликав ймовірного нового главу Білого дому відновити «міцний союз» ЄС і США.

«Прийшов час об’єднати зусилля в боротьбі проти COVID-19, в питаннях клімату, безпеки і мультилатералізму», — додав глава Євроради.

У свою чергу глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен розповіла, що привітала Байдена з перемогою.

«Це новий початок глобального партнерства між ЄС і США. Сильний Євросоюз і сильні США, працюючи разом, можуть формувати глобальний порядок денний, засновану на співробітництві, мультилатералізмі, солідарності і спільних цінностях», — написала вона.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг в ході розмови з Байденом висловив надію на тісну співпрацю для зміцнення зв’язків між Північною Америкою і Європою.

«Вони обговорили важливість нашого трансатлантичного альянсу як наріжного каменю нашої колективної безпеки. Генеральний секретар сказав обраному президенту Байдену, що він сподівається на дуже тісну співпрацю з ним з метою подальшого зміцнення зв’язків між Північною Америкою і Європою та підготовку зустрічі лідерів країн НАТО в наступному році» , — йдеться в повідомленні прес-служби Альянсу.

У документі підкреслюється, що Столтенберг «подякував обраному президенту Байдену за те, що він є давнім прихильником НАТО і трансатлантичних відносин».

Нагадаємо, експерти-республіканці вважають, що Трамп повинен почати передачу влади Байдену, однак той продовжує судитися через нібито вкрадені голоси.