Політика

Лідерів Сербії і Косова запросили в США

Помічник президента США з національної безпеки Роберт О’Браєн запросив президента Сербії Александара Вучича і прем’єр-міністра Косова Авдулаха Хоті до Вашингтона 4 вересня. Про це повідомило агентство ТАСС із посиланням на керівника прес-служби Ради нацбезпеки при Білому домі Джона Еліота.

«Переговори були перенесені на два дні з 2 вересня. <…> Сполучені Штати з нетерпінням чекають цих важливих переговорів із президентом Вучичем і прем’єр-міністром Хоті», — інформував Елліот.

Відзначається, що першочерговим є вирішення економічних питань.

«Ми вважаємо, що прогрес у вирішенні економічних питань, включаючи створення робочих місць і прискорення економічного зростання, є першим кроком у просуванні мирного процесу», — підкреслив керівник прес-служби.

При цьому сербський лідер заявив, що представникам Косова не слід витрачати гроші на подорож, оскільки Сербія на переговорах у США не має наміру визнавати його незалежність.

Нагадаємо, протягом останнього року дипломати Сербії активно закликали країни переглянути рішення про визнання незалежності Косова. За цей період на бік Белграда стали 18 країн.

Як повідомлялося, діалог між Сербією і Косово почав відновлюватися під егідою ЄС.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net