Здоров’я

Лікар назвав найнебезпечніші для серця продукти

Щоб звести до мінімуму розвиток серцево-судинних захворювань, необхідно відмовитися від червоного м’яса, напівфабрикатів, енергетиків та алкоголю.

Ризики розвитку серцево-судинних захворювань можна звести до мінімуму, якщо відмовитися від особливо шкідливої ​​їжі. Про це кардіолог Пабло Канепа заявив іспанській газеті La Vanguardia.

За його словами, людям, які стежать за здоров’ям, важливо щодня приділяти фізичній активності 45 хвилин, відмовитися від шкідливих звичок і зробити вибір на користь середземноморської дієти, багатої фруктами, овочами, горіхами, бобовими, рибою і оливковою олією, але яка обмежує вживання м’яса.

Канепа наголосив, що особливо небезпечним для серця є червоне м’ясо.

Цей продукт містить багато насичених жирів, споживання яких варто обмежувати, віддаючи перевагу моно- і поліненасиченим жирам. Їхнім джерелом є горіхи, оливкова олія першого віджиму, насіння, авокадо, деякі види риби.

Кардіолог порадив включити в меню дієтичні види м’яса, наприклад, курятину.

Крім того, варто уникати випічки і пластівців для сніданку, а також напівфабрикатів. Така їжа багата трансжирами, які підвищують рівень «поганого» холестерину, сприяють набору ваги і підвищують ризик захворювань серця і судин, а також діабету другого типу.

Також Канепа категорично не рекомендує вживати безалкогольні енергетичні напої — крім кофеїну, в них міститься багато цукру і шкідливих добавок.

Енергетики викликають збудливий ефект на нервову систему, який, в свою чергу, може викликати проблеми із серцевим м’язом.

Корисно обмежити споживання вершків і вершкового масла, а також скоротити вживання солі, щоб уникнути ризиків, пов’язаних з високим кров’яним тиском.

За словами лікаря, необхідно відмовитися і від алкоголю, який серйозно збільшує шанси зупинки серця та інфаркту міокарда, а також пошкодження мозку.

Раніше повідомлялося, що денний сон один або два рази на тиждень може знизити ризик серцевих нападів та інсультів.