Здоров’я

Лікарі довели, що сидіти в позі нога на ногу небезпечно для здоров’я

Особливо це стосується офісних працівників.

Багато людей сидять, закинувши ногу на ногу. Але це положення може обернутися масою неприємностей для здоров’я. Чим саме, розповідаємо в нашому матеріалі, інформує Ukr.Media.

Тромби та проблеми з нервовою системою

Через утруднений кровообіг може бути викликане утворення тромбів. Найбільш вірогідний цей результат для тих, хто страждає проблемами з судинами. Також можна пошкодити нерви, які контролюють роботу ніг. Часте сидіння нога на ногу небезпечне тим, що можна пошкодити малогомілковий нерв.

Підвищення артеріального тиску

Закинувши нога на ногу, можна підвищити тиск. А вже через кілька хвилин після сидіння в такій позі й відмови від неї повернути показник в норму. При гіпертонії та серцевих проблемах краще відмовитися від такого положення назавжди.

Порушення кровотоку

Не можна сидіти нога на ногу, оскільки можуть бути такі небезпеки, як викривлення хребта і порушення кровопостачання. Особливо це проявляється в області паху. Застій крові збільшує ризик запалення в статевих органах, а в занедбаному стані здатне викликати порушення статевої функції, імпотенцію або безпліддя.

Шкода для хребта

Сидячий спосіб життя в цілому шкодить хребту. Але при тому, що ви сидите нога на ногу, ризики збільшуються в стократ. Так змінюється вісь тіла, навантаження розподіляється інакше, відбуваються зміни положення тазових кісток, хребці відхиляються від осі. Як підсумок — сколіоз, болі в спині, грижа міжхребцевих дисків.

Небезпека для вагітних

Жінкам в положенні не варто сидіти нога на ногу, через те, що це збільшує ризик розвитку проблем з венами. Вони перетискаються в нижніх кінцівках, виникають набряки та застій крові в ногах. Також таке становище погіршує кровообіг в органах малого таза, підвищує ризик внутрішньоутробної гіпоксії, збільшується ймовірність аномалій у розвитку дитини, збільшує ризик передчасних пологів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net