Здоров’я

Лікарі два тижні будуть стежити за всіма, хто повернувся з Китаю

Інформацію щодо пасажирів МОЗ отримало від Держприкордонслужби і Міграційної служби України.

Лікарі будуть на зв’язку по телефону з громадянами, які починаючи з 1 січня прибули в Україну з Китаю. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що інформацію щодо пасажирів МОЗ отримало від Держприкордонслужби, міграційної служби. Зв’язок з громадянами будуть підтримувати протягом двох тижнів. На цей час, за словами Коваля, це близько 3900 осіб, які прибували з Китаю починаючи з 1 січня.

«Із завтрашнього дня у нас буде посилено роботу щодо тих пасажирів, які прибули з Китаю останнім часом. З огляду на те, що інкубаційний період оновлений до 10 днів, замість 14, під час якого людина може інфікувати інших людей, і при цьому не мати у себе симптомів, для того, щоб переконатися, що все в порядку, з ними буде відбуватися контакт фахівців за телефонним зв’язком», — сказав Коваль.

Він додав, що в разі погіршення самопочуття, грипоподібних симптомів людина повинна перш за все звернутися до сімейного лікаря. Ті, хто не уклав декларацію із сімейним лікарем, терапевтом, у звичайному порядку можуть звернутися до терапевтів за місцем проживання.

За його словами, сімейні лікарі, терапевти повинні діяти згідно з тим порядком, який впроваджено в кожному конкретному регіоні, про що лікарям повинні повідомити обласні департаменти охорони здоров’я.

Також у кожному регіоні визначається лікувальний заклад, який має прийняти людей в разі, якщо буде підозра на розвиток захворювання, пов’язаного з коронавірусом китайського походження.

Раніше екс-міністр охорони здоров’я Уляна Супрун запевнила, що коронавірусом неможливо заразитися через поштові посилки та екзотичні фрукти.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net