Здоров’я

Лікарі назвали причини, чому дитяче харчування не може бути вегетаріанським

Чому дітям так важливо вживати тваринні білки.

Деякі вегетаріанці хочуть, щоб їхні діти наслідували їх приклад. Тому намагаються привчити їх до вегетаріанської їжі з самого дитинства. Лікарі стверджують, що робити цього у жодному разі не можна. Крім того, їжа, в якій немає продуктів тваринного походження, може негативним чином позначитися на дитячому здоров’ї. Пояснюється це кількома причинами, інформує Ukr.Media.

Білок

Як відомо, м’ясо — це головне джерело білка. Його нестача в організмі призводить до непоправних змін. Маленькі діти ще не можуть черпати білок горіхів з причини відсутності зубів. Крім того, рослинний білок істотно відрізняється від білка тваринного походження. Білок — це будівельний матеріал організму. Тому батькам-вегетаріанцям треба гарненько подумати, перш ніж позбавляти свою дитину м’яса.

Залізо

Дефіцит заліза може призвести до початку серйозних захворювань. Також нестача заліза завжди позначається на розумовому розвитку дитини. Щоб організм дитини отримав необхідну кількість заліза з продуктів рослинного походження, їх треба з’їсти у великих кількостях. Що стосується м’яса, то тут все навпаки. Маленький шматочок яловичини або телятини дасть дитячому організму кількість заліза, яке її так необхідно.

Поліненасичені жири

Риба жирних сортів дає життєво важливі поліненасичені жири, а також вітамін Д3. Без нього повноцінний розвиток організму дитини просто неможливий.

Кальцій

У дитинстві формується кісткова система дитини, а також ростуть зуби. Без кальцію це просто неможливо. Тому обходитися без молочних продуктів, риби і яєць просто не можна.

Недостатня кількість калорій

Обсяг дитячого шлунка становить 200-300 мл. Коли дитина вживає тільки рослинну їжу, то із-за великого обсягу, шлунок заповнюється швидко. Проте необхідну кількість калорій організм не отримує. Дитині треба постійно рости і розвиватися. Саме з цієї причини в дитячий організм має надходити стільки калорій, скільки належить, але ніяк не менше.

Лікарі стверджують, що діти до двох років просто не зможуть бути здоровими, якщо батьки будуть їх годувати вегетаріанською їжею. Після двох років також не рекомендується виключати з раціону малюка продукти тваринного походження. Виняток допускається лише тоді, коли раціон дитини складає дієтолог. Фахівець вказує ті рослинні харчові продукти, які необхідні організму для повноцінної життєдіяльності.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net