Здоров’я

Лікарі пояснили, як може вплинути на організм щоденне вживання кисломолочного сиру

Яка користь від вживання сиру.

На думку лікарів-дієтологів, кисломолочний сир — продукт, який підходить для щоденного вживання. Робота організму завдяки такій звичці може змінитися в кращу сторону за багатьма показниками, інформує Ukr.Media.

100-200 грамів цього продукту позбавлять від багатьох проблем зі здоров’ям — стверджують фахівці.

Як може вплинути на організм щоденне вживання сиру

Підвищується гемоглобін

Для запобігання анемії потрібно їсти кисломолочний сир: він містить залізо (0,4 міліграма на 100 грамів), що використовується організмом для створення гемоглобіну.

Поліпшується стан печінки

Завдяки вмісту амінокислоти мітеонін продукт позитивно впливає на жировий обмін, що позитивно позначається на печінці, запобігаючи її ожирінню. Жирова хвороба даного органу переслідує любителів фастфуду, смаженої їжі, ласощів і борошняних виробів, алкоголю.

Нормалізується механізм насичення

Кисломолочний сир багатий білком (100 грамів жирністю 9 відсотків забезпечують 16 відсотків добової норми білка). Це робить його продуктом, який насичує і довго підтримує відчуття ситості. Таким чином він захищає від переїдання, навіть допомагає худнути.

Зміцнюються м’язи

Білок сиру засвоюється організмом краще м’ясного через сквашування. Він ефективно підтримує хороший стан м’язів, допомагає нарощувати м’язову масу.

Поліпшується стан зубів, волосся, нігтів

Цьому сприяє насиченість продукту кальцієм і фосфором.

Чим вища жирність сиру, тим простіше організму засвоїти кальцій. Мінералу для засвоєння необхідний вітамін D, а він є жиророзчинним — пояснили лікарі.

Знімається нервове напруження

Сир відрізняється великою кількістю триптофану: дана амінокислота допомагає позбавлятися від тривожності і депресивних станів, а також покращує якість сну, стимулюючи синтез мелатоніну.

Лікарі помітили, що сир, який містить дуже мало вуглеводів, є одним з кращих продуктів, які можна їсти ввечері, не побоюючись за фігуру.

Оскільки м’язи ростуть не в процесі навантаження, а під час відновлення, нічного сну, коли організм виробляє гормон росту, сир буде хороший в якості останнього приймання їжі. Його можна їсти навіть у разі алергії на молоко — повідомили медики.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net