Здоров’я

Лікарі заявили про смертельні ускладнення через препарат проти коронавірусу

Дослідження препарату Хлорохін, який використовують для лікування при COVID-19, частково припинили через ризик смертельних ускладнень.

У Бразилії припинили етап дослідження препарату Хлорохін на пацієнтах із коронавірусною хворобою, повідомляє видання The New York Times.

Відзначимо, що саме цей препарат з групи антималярійних ліків, який є і в українському протоколі лікування COVID-19.

Зокрема, у дослідженні взяв участь 81 госпіталізований пацієнт. Приблизно половині учасників давали дозу 450 мг Хлорохіна два рази в день протягом п’яти днів. Іншим призначали більш високу дозу — 600 мг — протягом десяти днів.

Протягом трьох днів дослідники почали помічати серцеві аритмії у пацієнтів, які приймали високу дозу. До шостого дня лікування померло 11 пацієнтів, тому етап дослідження з високими дозами препарату припинили.

Пацієнтам у дослідженні також давали антибіотик азитроміцин, який теж викликає ризик порушення серцевого ритму.

Дослідники сказали, що у них не було достатньої кількості пацієнтів, які приймали низькі дози, щоб зробити висновок, чи є Хлорохін ефективним для хворих з важким перебігом COVID-19. За їхніми словами, необхідні додаткові дослідження, що оцінюють ефективність препарату на ранніх стадіях захворювання.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net