Соціум

Ляшко пояснив, коли відновлять міжобласне транспортне сполучення

Відкриття європейських кордонів буде повністю залежати від того, на скільки до цього буде готова Європа, заявив Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко анонсує одночасне відновлення роботи громадського транспорту та внутрішнього авіасполучення. Про це він заявив в ефірі Українського радіо.

За його словами, в Міністерстві охорони здоров’я до цього питання підходять комплексно.

«Внутрішні рейси будуть відкриті тоді, коли ми відкриємо громадський транспорт, зараз ми розглядаємо це питання комплексно. Коли ми говоримо про відновлення громадського транспорту, ми маємо на увазі всі перевезення. В тому числі й міжобласні», — сказав Ляшко.

У той же час він зазначив, що відкриття транспортного сполучення між областями буде відбуватися за правилами адаптивного карантину «якщо ситуація з поширенням коронавірусу в областях буде взята під контроль».

«Не можна говорити про відновлення сполучення між Хмельницьким і Чернівцями, якщо Чернівці не відповідатимуть критеріям, визначеним у постанові Кабміну про благополучну епідемічну ситуацію. Області зможуть відновити сполучення між собою тільки тоді, коли вони обидві потрапляють під ці критерії. Так само розглядається питання внутрішнього авіасполучення», — сказав він.

Що стосується європейського напрямку, Ляшко вважає, що до питання відкриття міжнародного авіасполучення можна буде повернутися тоді, коли європейські країни відкриють свої кордони. Він нагадав, що міністри країн ЄС пересунули дату можливого відкриття туристичного сезону і відновлення авіасполучень на 15 червня.

Раніше головний санлікар України заявив, що МОЗ розглядає можливість дозволити українцям купатися у водоймах після послаблення карантину.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net