Здоров’я

Ляшко розповів, коли чекати дефіциту засобів від COVID-19

За словами головного санітарного лікаря країни, якщо число інфікованих перевищить 2% від населення, захисних засобів не вистачить.

Якщо число інфікованих COVID-19 перевищить 2% населення, засобів захисту не вистачить, розповів головний санітарний лікар і заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише УНІАН.

«Ми розглядаємо різні сценарії. Зараз засобів індивідуального захисту достатньо для реагування на перших порах. Але якщо ми не будемо дотримуватися умов карантину і інфікованість перевищить 2% населення, цих засобів не вистачить. Тому що буде масове надходження хворих на коронавірус, і ми можемо повторити сценарій Італії та Іспанії. Їхні системи охорони здоров’я були паралізовані. Не думайте, що наша не буде паралізована. Тому я ще раз закликаю усіх свідомо поставитися до карантину», — сказав Ляшко на брифінгу на Тернопільщині.

Самоізолюватися в першу чергу він закликав осіб старше 60 років, а також тих, хто має хронічні захворювання, які пригнічують імунну систему.

«Ці люди — у групі ризику, їм треба уникати будь-яких контактів. Саме ці групи дають в Україні 78% усіх летальних випадків, у них хвороба протікає доволі важко. У більшості хвороба проходить у легкій формі і не вимагає госпіталізації», — сказав Ляшко.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net