Політика

МАГАТЕ відправило в Україну партію гумдопомоги

Десятки лабораторій по всьому світу отримають діагностичні машини і набори, реагенти та інше обладнання, у тому числі і Україна.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) відправляє першу партію високоточного обладнання для виявлення коронавірусу в більш ніж 40 країн світу, серед яких є і Україна. Про це йдеться в заяві на сайті організації.

Як повідомляється, десятки лабораторій в Африці, Азії, Європі, Латинській Америці і Карибському басейні отримають діагностичні машини і набори, реагенти і лабораторні витратні матеріали для прискорення національного тестування.

Вони також отримають матеріали для забезпечення біобезпеки — такі, як засоби індивідуального захисту і лабораторні шафи для безпечного аналізу зібраних зразків.

Разом з тим, українське посольство в Нідерландах на своїй сторінці у Facebook повідомило, що обладнання також отримає Україна.

«Зупинити пандемію коронавірусу — у спільних інтересах людства. Ми раді бачити фінансовий внесок Нідерландів у проект розподілу кількісних ПЛР-тестів на COVID-19 через МАГАТЕ. Це дозволить провести швидке тестування в Україні», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, МАГАТЕ використовує власні ресурси і бюджетне фінансування для надзвичайної допомоги, щоб допомогти країнам. Держави-члени оголосили про виділення позабюджетних фінансових внесків до МАГАТЕ на суму більше 9,5 млн євро, включаючи 6 млн доларів від Сполучених Штатів, і 5 млн доларів від Канади, і 500 000 євро від Нідерландів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net