Men's & Women's

Майже 30 млн жінок — жертви сучасного рабства

У світі жертвами сучасного рабства є 29 мільйонів жінок і дівчаток. Про це заявила співзасновниця організації по боротьбі з рабством Walk Free Грейс Форест на виступі в ООН, повідомляє AP.

Кожну 130-ту жінку і дівчинку зараз примушують до праці або шлюбу, або ж затягують у боргову кабалу або домашнє рабство. Від проблеми страждає більше жінок, ніж населення Австралії.

«Реальність така, що сьогодні в рабстві живе більше людей, ніж будь-коли в історії людства… Найбільш уразливі люди в світі ще більше зіткнулися з практикою сучасного рабства через COVID-19», — сказала Форест.

Її організація визначає сучасне рабство як «систематичне позбавлення людини свободи, коли одна людина використовує іншу для особистої або фінансової вигоди».

Доповідь Walk Free свідчить, що жінки складають 99% всіх жертв примусової сексуальної експлуатації, 84% всіх жертв примусового шлюбу і 58% всіх жертв примусової праці.

Форест закликала транснаціональні корпорації до прозорості і підзвітності в рамках боротьби з рабством.

«Ми знаємо, що жінки і дівчатка стикаються з безпрецедентним рівнем експлуатації та примусової праці в ланцюжках поставок товарів, які ми купуємо і використовуємо щодня — одягу, кави, техніки», — наголосила спікер.

Раніше повідомлялося, що різниця в оплаті праці жінок і чоловіків скоротилася за час карантину. При цьому українки все ще заробляють на 20% менше, ніж їхні співгромадяни-чоловіки, показує статистика.