Світ

Маск завершує прокладання тунелю в Лас-Вегасі

Перший у світі підземний тунель для самокерованих електромобілів у Лас-Вегасі найближчим часом буде запущений в експлуатацію. Про це заявив американський підприємець і винахідник Ілон Маск у соцмережі, повідомило видання Ліга.

Прокладання тунелю веде Boring Company, заснована Маском в 2016 році. Проект призначений для вирішення проблеми перевантаженості міського автомобільного трафіку.

Тунель у Лас-Вегасі з’єднує центр міста з передмістям і надалі буде продовжений до аеропорту. Проїзд по новій підземній дорозі займе три хвилини замість 30 хвилин по вулицях міста.

Головним завданням проекту було зменшення вартості прокладення тунелів. Boring Company в 2017 році проклала перший експериментальний тунель протяжністю в одну милю в Каліфорнії під штаб-квартирою компанії Маска SpaceX.

Вартість робіт склала $ 10 млн. Традиційне прокладення однієї милі підземного тунелю у великих містах США обходиться в суму до $ 1 млрд.

Наступний проект з прокладення підземного тунелю для електромобілів Boring Company реалізує в місті Остін, штат Техас.

Раніше Маск повідомив, що компанія SpaceX готує до випробувального польоту на висоті більше 18 км прототип космічного корабля Starship, призначеного для майбутніх польотів на Марс.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net