Men's & Women's

Мати Грети Тунберг написала книгу про дитинство дочки

Жінка описала труднощі, з якими довелося зіткнутися екоактивістці до початку кліматичного руху.

Мати шведської екоактивістки Грети Тунберг оперна співачка Малена Ернман розповіла про дитинство дочки в новій книзі. Про це повідомило видання The Guardian.

Газета наводить уривки з книги Наш будинок у вогні: сцени сім’ї і планети в кризі.

У книзі Ернман описує проблеми, з якими дівчинка зіткнулася в дитинстві. Вона заявила, що Грета «поступово зникала, віддаляючись у якусь темряву».

За словами матері, дівчинка перестала грати на піаніно, сміятися, говорити і їсти.

У віці 11 років Грета була «майже німою», а протягом дня погоджувалася з’їсти тільки крихітну жменю рису, авокадо і ньокки. Справа майже дійшла до госпіталізації, коли дівчинка втратила десять кілограм ваги за два місяці.

Повернувшись у школу, Грета зіткнулася з цькуванням.

Пізніше лікарі діагностували у дівчинки високофункціональний аутизм, який Ернман описує як синдром Аспергера, і обсесивно-компульсивний розлад.

Синдром Аспергера — загальне порушення психічного розвитку, що характеризується серйозними труднощами в соціальній взаємодії. Його точні причини не встановлені. Також невідомо, чи відрізняється він від функціонального аутизму.

Як пише Ернман, інтерес до екологічних проблем виник у Грети через показаний на одному з уроків у школі фільм про пластик у Тихому океані. При цьому в інших дітей він не викликав відгуку.

Нагадаємо, 17-річна Тунберг останнім часом стала обличчям екологічних протестів. У 2018 році вона почала щоп’ятниці проводити одиночний пікет біля будівлі шведського парламенту.

Згодом її приклад наслідували студенти і школярі в багатьох країнах світу.

Екоактивістка була висунута на Нобелівську премію миру 2019 року і відзначена низкою інших нагород, а також стала володарем звання Людина року за версією американського журналу Time.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net