Соціум

McDonald’s почне продавати альтернативне м’ясо

McDonald'sМережа ресторанів McDonald’s в наступному році почне випускати веганські котлети для своїх бургерів. Про це повідомив телеканал CNBC з посиланням на президента компанії Яна Бордена.

За його словами, McDonald’s буде самостійно виробляти веганські котлети для своїх бургерів. Поки мова йде про замінники яловичини, але в майбутньому в ресторанах мережі може з’явитися і веганські «курка».

«Котлети з рослинної м’яса виходитимуть під брендом McPlant і з’являться у продажу в декількох країнах вже в наступному році», — повідомив Борден.

Рецепт рослинного м’яса поки тримається в таємниці. Також McDonald’s не розкриває, скільки веганських позицій з’явиться в меню ресторану і де саме їх можна буде придбати.

Після новини про запуск McDonald’s власної лінійки веганского м’яса акції Beyond Meat впали на 6%. До цього багато експертів припускали, що мережа фастфуду вийде на світовий веганський ринок в партнерстві з компанією.

Нагадаємо, компанія McDonald’s анонсувала випуск низки товарів, присвячених одному з найпопулярніших бургерів з їхнього закладу — Роял чізбургер. Так, фанати зможуть придбати рукавички, підвіски, календарі, наклейки, футболки і ароматизовані свічки з незвичайними запахами.