Здоров’я

Медики Китаю: Перехворілі на COVID-19 ризикують заразитися знову

Відсутність довгоживучих антитіл означає, що перехворілі на COVID-19 можуть з високою ймовірністю заразитися знову.

Довгоживучі антитіла до коронавірусу практично відсутні у працівників лікарень китайського міста Ухань, в якому почалася епідемія. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в електронній науковій бібліотеці medRxiv.

«Тому ми вважаємо, що після зараження SARS-CoV-2 люди швидше за все не схильні виробляти довгоживучі антитіла до цього вірусу», — йдеться в публікації.

Антитіла — це білки крові, які нейтралізують віруси і інші патогени, що потрапляють в організм людини ззовні. Для кожного патогена організм створює спеціальні антитіла, які залишаються в крові деякий час після одужання. Деякі з них — зокрема, імуноглобуліни G, — живуть особливо довго, до 12 років.

Відсутність довгоживучих антитіл означає, що перехворілі на COVID-19 можуть з високою ймовірністю заразитися знову, стверджують автори дослідження, вчені з Китаю і США під керівництвом Сінхуань Вана з Чжуннаньської лікарні Уханя.

Усього в дослідженні взяли участь понад 26 тис. осіб, з яких 1,5 тис. були пацієнтами з коронавірусною інфекцією, близько 1,6 тис. — звичайними хворими, а решта — лікарями та іншим медичним персоналом.

Як повідомлялося, у Великій Британії вчені почали тестувати на людях вакцину від COVID-19. Для першого етапу тестування були відібрані 300 здорових волонтерів у віці від 18 до 70 років. Якщо випробування дасть позитивний результат, кількість добровольців збільшать ще на 6 тисяч.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net