Здоров’я

Медики назвали шкідливі для органу продукти — вони вмить зруйнують щитоподібну залозу

Цілий ряд популярних продуктів, які можуть нашкодити ​​щитоподібній залозі.

Капуста, овочеві смузі, деякі види риби, ковбасні вироби — цілий ряд популярних продуктів, які можуть нашкодити тендітній і чутливій щитоподібній залозі, інформує Ukr.Media.

Фахівці нагадують, що спосіб життя впливає на стан щитоподібної залози, і деякі популярні продукти, здатні їй нашкодити, спровокувати розвиток порушень.

Експерти вказали на водорості і морську капусту, які містять багато йоду. При наявності гіпертиреозу або коли гормони щитоподібній залозі досягають верхньої межі норми, такі продукти краще не їсти, щоб уникнути гіперактивності залози.

Капуста та інші овочі сімейства хрестоцвітих багаті специфічними речовинами, які можуть впливати на здатність щитоподібної залози переробляти йод, шкодити їй. Але це стосується тільки сирих овочів, пояснили вчені.

Також, за їхніми словами, потрібно бути дуже обережними з таким популярним продуктом як смузі. Овочі та зелень, перемелені в рідину, миттєво засвоюються, при цьому містять компоненти, здатні уповільнити функцію залози.

Ще один популярний продукт, який здатний нашкодити органу, — це штучні підсолоджувачі. Вони негативно впливають на мікрофлору кишечника, що погано позначається на функціонуванні щитоподібної залози.

Сприяє її дисфункції і оброблене м’ясо. У продуктах з нього часто містяться добавки карагенан і полісорбат 80, які здатні активізувати механізми, що запускають розвиток аутоімунних захворювань, включаючи хвороби цього органу.

Риба, конкретно тунець, скумбрія відрізняються високими дозуваннями ртуті, що поглинається щитоподібною залозою і здатною в ній збільшуватись. Це збільшує ймовірність тиреоїдиту Хашимото, при якому імунна система атакує щитоподібну залозу, сприяючи її руйнуванню.

Крім того, залозі шкодить надлишок солі, і медики рекомендують контролювати споживання продуктів, що містять приховану сіль — такими, наприклад, можуть виявитися хліб, напівфабрикати, соуси, багато інших, які часто купуються у супермаркетах.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net