Прогрес

Мексиканські вчені пояснили причину зведення давніх пірамід

Піраміди доиспанского періоду були священними копіями гір, припускають мексиканські вчені.

Учені з Національного інституту антропології та історії Мексики пояснили причину зведення пірамід давніми жителями Мезоамерики. Короткий звіт про дослідницьку роботу був опублікований на сайті інституту.

Так, вивчивши відомі доиспанского об’єкти, виявлені в Мексиці, дослідники припустили, що піраміди були священними копіями гір. Таким чином, на їхню думку, давні народи наслідували природу, в якій зустрічали пірамідальні форми, наприклад, силуети вулканів.

Автори дослідження вважають, що доіспанські суспільства Мезоамерики (території сучасної Центральної Америки) прагнули не тільки візуально відтворити подібні природні об’єкти, а й закласти в них якийсь сакральний сенс. Саме з цієї причини піраміди були центрами стародавніх міст.

Також пірамідальна форма полегшувала завдання зі зведення високого монументального об’єкта, що було особливо важливо для давніх людей.

Мезоамерика — історико-культурний регіон, який тягнеться приблизно від центру Мексики до Гондурасу і Нікарагуа.

Одним з найвідоміших монументальних споруд регіону є піраміда Ель-Кастільо (Кукулькан), що розташована в давньому місті майя Чичен-Іца. Вона визнана одним з нових семи чудес світу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net