Економіка

Microsoft уклала найбільшу угоду в індустрії відеоігор

Компанія Microsoft купила за 7,5 млрд доларів холдинг ZeniMax Media — материнську компанію видавця відеоігор Bethesda Softworks. Про це повідомляється в офіційному блозі Xbox.

У рамках угоди під контроль Microsoft перейшли студії Bethesda Game Studios (розробляє ігри серії The Elder Scrolls, Fallout, Starfield), id Software (Doom, Quake), Arkane (Dishonored, Prey, Deathloop), MachineGames (Wolfenstein), Tango Gameworks (The Evil Within і Ghostwire Tokyo).

Офіційно сума купівлі не називається, але The Verge вказує, що вона склала 7,57 млрд доларів — це найбільша угода в світовій індустрії відеоігор.

Також в офіційному повідомленні не вказується, чи стануть ігри, які видаються Bethesda Softworks, ексклюзивами Xbox і PC — або ж їх будуть і далі поширювати на інших платформах, включаючи консолі PlayStation.

Про купівлю стало відомо напередодні виходу консолей нового покоління Xbox Series X і конкуруючої PlayStation 5. Xbox надійде в продаж 10 листопада, а PS5 — 12-го.

Раніше повідомлялося, що сервери Microsoft будуть зберігатися під водою. Це рішення було прийнято в результаті вдалого експерименту, який розпочався в 2018 році, коли Microsoft занурила цілий центр обробки даних на дно Шотландського моря. Ідея повністю себе виправдала.