Прогрес

Microsoft уклав партнерство з компанією Ілона Маска

Microsoft оголосив про партнерство із заснованою підприємцем Ілоном Маском приватною космічною компанією SpaceX. Разом вони сподіваються забезпечити надійний зв’язок між наземними ресурсами і «хмарою» завдяки доступу до глобальної супутникової системи Starlink, йдеться в повідомленні IT-гіганта.

«Microsoft оголосила про низку анонсів в рамках масштабної глобальної ініціативи Azure Space. Її головною метою є зробити космічні інновації доступними компаніям в усьому світі. В рамках програми Microsoft планує розвивати співпрацю з організаціями космічної галузі, включаючи SpaceX, засновану Ілоном Маском», — уточнюється в повідомленні.

Компанії також планують розширення використання Starlink з глобальною мережею Microsoft — інтеграцію наземних станцій SpaceX з мережевими можливостями Azure.

Microsoft також збирається запустити спеціальне середовище для підготовки угруповань супутників до запуску на орбіту, Azure Orbital Emulator. Це рішення дозволить космічним організаціям створювати складні протоколи і навчати алгоритми на основі штучного інтелекту для координації роботи взаємопов’язаних супутників з урахуванням наявного програмного забезпечення і устаткування, сподіваються в компанії.

Раніше повідомлялося, що Microsoft уклала найбільшу угоду в індустрії відеоігор. А також про те, що Microsoft відмовляється від Windows 7.