Соціум

Microsoft витратить мільярд доларів на очищення атмосфери

Компанія планує прибрати з атмосфери стільки вуглецю, скільки його було викинуто в навколишнє середовище з моменту заснування Microsoft.

Американська компанія Microsoft планує витратити мільярд доларів на очистку атмосфери від вуглецю, пише Naked Science.

«Техногігант Microsoft обіцяє до 2030 року стати повністю «вуглець-негативною» компанією. На очистку атмосфери збираються витратити мільярд доларів», — йдеться в повідомленні.

Генеральний виконавчий директор компанії Сатья Наделла зазначив, що якщо останнє десятиліття людей чогось і навчило, так це того, що технології можуть принести більше шкоди, ніж користі.

За його словами, людство повинно почати відновлювати втрати, завдані екології.

Зазначається, що другим завданням Microsoft має на меті видалити з атмосфери стільки вуглецю до 2050 року, скільки з моменту заснування компанії в 1975 році було викинуто безпосередньо або за рахунок використання електроенергії.

Фінансувати проект будуть за рахунок підвищення внутрішньої плати за викиди вуглецю, використання електроенергії та авіаперевезення, яку корпорація стягує зі своїх бізнес-груп з 2012 року.

Президент компанії Бред Сміт додав, що ці плани «потребуватимуть до 2030 року створити технології, яких сьогодні не існує», а вже до 2050-го центри обробки даних Microsoft, офіси, кампуси та інші об’єкти інфраструктури будуть використовувати повністю відновлювані джерела енергії.

Нагадаємо, нещодавно відразу в декількох країнах ЄС люди вийшли на акції проти забруднення повітря. Тоді Європу накрив смог.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net