Економіка

Милованов назвав антикризові заходи для економіки

Тимофій Милованов хоче витратити 20 мільярдів у рамках антикризових заходів для економіки.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пропонує пакет антикризових заходів для економіки, зокрема розширене фінансування програм у розмірі 20 млрд грн. Про це повідомив глава відомства Тимофій Милованов у Facebook.

«Ми запропонували пакет антикризових заходів. Головна пропозиція — розглянути можливість розширення фінансування програм і напрямків у розмірі 20 млрд грн, зокрема на стимулювання напрямків транспортної інфраструктури, програми фінансової підтримки, секторальні програми виробництва, розвиток оборонно-промислового комплексу», — написав міністр.

Міністерство створює координаційний центр з питань промисловості за участю галузевих об’єднань, окремих великих підприємств і аналітичних центрів. Він повинен напрацювати можливі програми підтримки галузі, зазначив міністр.

«У промисловості ми входимо у фазу зростання циклу. Уже в січні з’явилися ознаки відновлення металургії», — зазначив Милованов.

Серед головних викликів для промисловості він назвав застаріле обладнання, переорієнтацію ринків збуту і впровадження податку на вуглецеві викиди в ЄС.

«Але подальше нарощування експорту в ЄС — під загрозою, оскільки через введення ЄС протекціоністського інструменту carbon border tax вітчизняні виробники зазнають збитків і втратять конкурентоспроможність», — додав Тимофій Милованов.

Раніше Милованов розповів про план для швидкого зростання ВВП. Кабмін планує залучити 50 млрд доларів прямих іноземних інвестицій і збільшити щорічні обсяги внутрішнього інвестування більш ніж удвічі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net