Соціум

Мінцифри запросило 5,5 млрд грн на проведення інтернету в регіони

Мінцифри попросить у Кабміну 5,5 млрд грн на проведення інтернету в населені пункти без покриття. Про це заявив заступник голови відомства Олександр Шелест на брифінгу.

«Питання: скільки потрібно на це грошей… Це майже 5,5 млрд гривень, з них 3,3 мільярда гривень необхідно виділити для підключення самого каналу до об’єкта і ще два — на підключення об’єкта до локальних мереж. Ми вже готуємо запит до Міністерства фінансів на наступний рік», — сказав Шелест.

Крім того, Мінцифри планує профінансувати підключення установ соціальної інфраструктури до інтернету.

У свою чергу дослідження Мінцифри показало, що 4,2 млн населення проживають у населених пунктах, де немає жодного оптичного провайдера. Ще 1,55 млн сільського населення не мають можливості підключитися до оптичного інтернету через його високу ціну.

Також 17 310 населених пунктів не покриті якісним ШСД (65% сіл і 2% міст). До оптичних мереж не підключені: 16 040 навчальних закладів, 8163 медичних установи, 3873 заклади, де надають послуги населенню, і 33 857 установ культури та спорту.

Нагадаємо, що раніше уряд розширив повноваження Мінцифри. Тепер відомство зможе формувати державну політику у сферах цифрових інновацій і стимулювати використання IT-технологій в різних сферах.

Також повідомлялося, що Україна отримає від США майже $ 40 млн на кібербезпеку. Для розвитку кібербезпеки Мінцифри запланувало залучати найкращі міжнародну й українську експертизи.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net